Важни икономически новини, анализи и финансови прогнози - 24novini.bg
Важни икономически новини, анализи и финансови прогнози - 24novini.bg

Мария Йорданова

До днес стопаните в град Кресна трябваше да са умъртвили прасетата си заради африканска чума по свинете. Повечето стопани обаче отказаха категорично да заколят животните и заедно с кмета на града заплашиха с протести.

 

Лидерите на ВМРО и НФСБ Красимир Каракачанов и Валери Симеонов са провели коалиционен съвет вчера във Варна, на който са решили, че на някои места ще се явяват с общи кандидати за кметове. Това съобщи "24часа". 

 

Новата седмица започва с топло и слънчево време. 

. Рибите да си починат, Близнаците да не се подценяват, а Овните да се пазят от лоши хора.

 

Мъж на 62 години е починал при пътен инцидент край град Клисура, съобщи Нова телевизия.
 

21-годишният Мартин Трифонов, който уби и изнасили 7-годишно дете в село Сотиря, е направил пълни самопризнания пред адвоката си, съобщи съобщи окръжният прокурор Пламен Стефанов.

 

Две разчленени тела откриха край село Негован, София. Късно вечерта снощи жител на селото е подал сигнал за открит човешки череп край водоема на селото. Открито е разчленено тяло, без глава и крайници. Отделните части са били положени в бидони и найлони. По-късно стана ясно, че тялото е на жена и е силно разложено, поне на месец. След обяд криминалистите откриха още едни човешки останки, на мъж. Полицията е категорична, че става въпрос за убийство. 

Криминалистите откриха още едно разчленено тяло край Негован, съобщи БНР. 

 

Откриха разчленено тяло в найлони и бидони край софийското село Негован, съобщи "24 часа".

 

Поп-фолк певецът Милко Калайджиев е номиниран за кмет на Свиленград от областните структури на ДПС в града. Това стана ясно от местния сайт e-svilengrad.

 

Снощи западната част на Свищов е била силно задимена. Вятърът е понесъл задушлив дим от пожара на сметището в града, съобщи БНР.

Властите призоваха хората да затворят и уплътнят прозорците си. 

"Няма нов възникнал пожар. Дълбочинна излизат бакелит, пластмаси и това създава неприятности в момента. Западната част е силно обгазена, като в мъгла",

заяви кметът на Свищов Генчо Генчев. 

Той призова гражданите да затворят прозорците си за през нощта, а там където няма добро уплътнение да се сложат кърпи, намокрени с вода. 

Тази сутрин обстановката в града вече беше овладяна.

Кметът увери, че няма замърсяване на въздуха. 

"Към този момент обстановката е спокойна. Снощи имаше напрежение в Свищов заради задимяването, но екипите на пожарната,, доброволците, водонски и трактори работуха цяла нощ, в момента все още работят. Днес ще се включат и екипи от Велико Търновио", обясни още Генчев.

Припомняме, че пожарът в старото сметище в Свищов избухна на 14 август. До днес то продължава да гори в дълбочина. На място са четири автомобила на пожарната и няколко водоноски, които поливат с вода тлеещите участъци с цел намаляване отделянето на дим. 

Горящото сметище е закрито преди няколко години, на него са депонирани близо 360 хиляди кубически метра отпадъци.

Страница 1 от 40
Харесай ни във Фейсбук
Чуй новините

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...