Работодателите може да се откажат от протестите за цената на тока - 24novini.bg

Работодателите може да се откажат от протестите за цената на тока

Работодателите и властта се разбраха, че може да бъде спрян обявеният за 28 февруари протест срещу цената на тока Работодателите и властта се разбраха, че може да бъде спрян обявеният за 28 февруари протест срещу цената на тока
06.02.2018 | 16:35
(0 гласа)

Работодателските организации са готови да се откажат от планираните протести срещу увеличението на цената на тока.

До това решение се стигна след среща на представителите на бизнеса с премиера Бойко Борисов днес, предаде bTV. Припомняме, че бизнесът поиска оставката на министъра на енергетиката Теменужка Петкова заради „неспособността ѝ да се справи с проблемите в сектор „Енергетика”, което стана причина министър-председателят Бойко Борисов да организира среща на страните по въпроса.

 

След срещата на брифинг в Министерския съвет преговарящите съобщиха, че са постигнали консенсус по четири направления. Ако до две седмици управляващите започнат да изпълняват поетите ангажименти, протестът, насрочен за 28 февруари, ще бъде отменен, казват от работодателските организации.

Промените целят повече производители на ток да излязат на свободния пазар. Сега на борсата продават само двама производители на електроенергия, заявиха работодателите на брифинга.

За пореден път, чрез изявление на депутата от ГЕРБ и председател на енергийната комисия в НС Делян Добрев, властта анонсира и мерки срещу американските централи. Добрев заяви, че се търси споразумение за прекратяване на договорите с тях, което цели те да започнат да продават на свободния пазар, без да се ползват от преференциални цени, както изискват действащите към момента договори.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...