"Софиямед" купи ИПК "Родина" - 24novini.bg

"Софиямед" купи ИПК "Родина"

ИПК "Родина" вече е на "Софиямед" след сделка за 40 млн.лева. Трябва да се дострои или събори ИПК "Родина" вече е на "Софиямед" след сделка за 40 млн.лева. Трябва да се дострои или събори
17.07.2018 | 16:20
(0 гласа)

След като преди месец комплексът на "ИПК Родина", включващ бившата печатница и недовършената административна сграда "Родина тауър", беше обявен за продан, имотът вече има нов собственик. За целия парцел бяха пуснати две отделни процедури, като тази за недовършените сгради на бул. "Цариградско шосе" беше на минимална цена от 18 милиона лева.

 

Другата поръчка беше за 20,6 милиона лева.

 

"Изток плаза" е успяла да придобие парцела и сградите срещу почти 40 милиона лева.

Комплексът "ИПК Родина" беше пуснат за продажба по искане на синдиците на "Корпоративна търговска банка" (КТБ), като оферти за него можеха да бъдат подавани до 12 юли.

Предишният собственик на печатницата и административната сграда към нея имаше два неизплатени заема към КТБ за обща стойност над 58 милиона лева. Сред изискванията към новия собственик на сградите беше това "Родина тауър" да бъде довършена или съборена.

Доктор Михаил Тиков ръководи "Изток плаза", която е собственост на две дружества - "Булфарма", под чиято шапка е "Софиямед", както и "Диагностично-консултативен център Софиямед". В управлението на компаниите са Тиков и семейството му.

От данни на Търговския регистър става ясно, че той има дейност в областта на аптечния бизнес, както и участие в туристическия бранш. Последното включва собствеността на "Гранд хотел Хебър", както и туристическата фирма "Дел Мар Тур".

Доктор Михаил Тиков основава дружеството "Булфарма" през 1998 г., като първоначално основната му дейност е свързана с дистрибуция на лекарства. Най-мащабната инвестиция на компанията е във веригата "Софиямед" от 2012 година.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...