Съдия-изпълнител погна и държавата - БДЖ остават без сграда - 24novini.bg

Съдия-изпълнител погна и държавата - БДЖ остават без сграда

Сградата на БДЖ и 2700 вагона трябва да бъдат разпродадени от съдия-изпълнител Сградата на БДЖ и 2700 вагона трябва да бъдат разпродадени от съдия-изпълнител
02.07.2018 | 14:43
(0 гласа)

Съдия-изпълнител може да продаде сградата на БДЖ в центъра на София. Продължава приемането на оферти за имота на ул. „Иван Вазов”, като днес е крайният срок, предаде bTV.

ЧСИ обяви за продан сградата на БДЖ в центъра на София преди няколко месеца и въпреки обещанията на държавата, че "има цялостно решение за БДЖ" и че ще спаси знаковата сграда, процедурата по продажбата ѝ от ЧСИ не е прекратена. Освен това над 2700 вагона също са обявени за разпродажба заради дългове на дружеството.

За мен на 90% сградата е загубена, каза пред bTV Петър Бунев от железничарския синдикат. Има големи апетити към нея, допълни той. Бунев уточни, че обявените за продажба вагони не са в експлоатация. Проблемът е, че те ще бъдат продадени на по-ниска цена – с 20% – 30% по ниска, уточни синдикалистът. Според Петър Бунев е възможно да се стигне и до продажба на вагони в експлоатация, и това ще е краят на БДЖ.

От БДЖ отговориха писмено на bTV, че министерството е договорило нова отсрочка с международните кредитори, които разпродават сградата и вагоните.

„Предстоят формални действия от страна на облигационерите за прекратяване на принудителните мерки срещу БДЖ, включително за спиране публичната продан на сградата на ул. „Иван Вазов”, пише в отговора на железниците. Но процедурата е в ход към момента и е факт, че държавата, според закона, е на път да се прости с красивата сграда на БДЖ.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...