Екоминистърът обеща да не се вдига данъкът на старите коли - 24novini.bg

Екоминистърът обеща да не се вдига данъкът на старите коли

Екоминистърът обеща, че правителството няма да вдига данъците на старите коли Екоминистърът обеща, че правителството няма да вдига данъците на старите коли
02.06.2018 | 16:00
(0 гласа)

"Не се обсъжда увеличаване на данъка за автомобили, по-стари от 15 години, на 1000 лева". Така министърът на околната среда и водите Нено Димов опита да разсее слуховете около евентуалното увеличение на данъците за автомобилите.

Той заяви в Созопол, където беше на изнесено заседание на ресорната парламентарна комисия, че се обсъжда единствено увеличението на екотаксите на МПС-тата, а те се плащат само при първоначална им регистрация след внос от чужбина.

"Към днешна дата изобщо не се коментират данъци. Става дума за екотаксите, които се плащат еднократно при регистрация", допълни Димов и уточни, че данъците са в компетенциите на Министерството на финансите.

Министърът допълни, че проблемът с вноса на старите автомобили се засилва заради рестрикциите, които се правят в някои градове от Западна Европа. "Като забраниш в определен град да влиза някакъв вид кола, нейната цена естествено пада, защото тя става половин използваема. Очаква се този наплив на коли да залее Източна Европа.

Ние ще искаме на ниво Европейски съюз такава корекция в законодателството, че който създава подобен проблем, т.е. подобни ограничения, да носи отговорността и за решаването им", допълни екоминистърът.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...