От днес: нощен транспорт в София - пилотно, до Нова година - 24novini.bg

От днес: нощен транспорт в София - пилотно, до Нова година

Нощният транспорт в София ще е през 40 мин. по 4 линии срещу 2 лева билета и с обща спирка на пл."Княз Алекссандър I" Нощният транспорт в София ще е през 40 мин. по 4 линии срещу 2 лева билета и с обща спирка на пл."Княз Алекссандър I"
07.04.2018 | 10:39
(1 глас)

От тази нощ в София се въвежда услугата нощен градски транспорт. Автобусите ще се движат в интервал от 40 минути от полунощ до 04:00 часа сутринта.

 

 

Основните маршрути са по четири линии. По вкяка от тях има между 33 и 55 спирки. Линиите свързват големите жилищни квартали. Пресечната точка е една - на площад "Княз Александър I".

Четирите линии ще носят номерата N1, N2, N3 и N4.

  • Линия N1: ж.к."Люлин 1,2"- ж.к."Младост 4" - 50 спирки;
  • Линия N2: кв. "Обеля" – ж.к. "Студентски град" - 38 спирки;
  • Линия N3: ж.к. "Овча Купел 2" – ж.к. "Левски" (Автостанция Изток) - 33 спирки;
  • Линия N4: ж.к. "Дружба 2" - ж.к. "Гоце Делчев" - 49/ 55 спирки в едната и другата посока.

В пресечната точка автобусите ще се засичат по едно и също време, ще имат престой от пет минути, за да могат пътниците да сменят линията.

В автобусите има видеонаблюдение и паник бутони за шофьора и кондукторите. Полицията ще съдейства с екипи. Спирките са обозначени със сини светещи табели и номера на линиите от N1 до N4.

Проектът е на стойност близо 900 хил. лева. Ще се изпълнява пилотно в София за 9 месеца - до Нова година. Останалата част до 18 милиона лева ще е за увеличаване броя на автобусите в градския транспорт.

Картата ще струва 2 лева за всички линии. Тя ще се продава от кондуктора в превозните средства.

 

 

В нощта на 7 срещу 8 април в столицата и други градове ще има извънредни курсове на градския транспорт и удължено, до 1 часа след полунощ, работно време на основни маршрути на автобуси, трамваи и тролеи, както и на метрото, което ще се движи през 15 минути в центъра и през 30 минути към крайните станции.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...