При мярката "60/40" държавата ще поема и осигуровките - 24novini.bg

При мярката "60/40" държавата ще поема и осигуровките

Менда Стоянова обяви, че разходка в парка ще се глобява с 300, а не с 5000 лв. Менда Стоянова обяви, че разходка в парка ще се глобява с 300, а не с 5000 лв.
05.04.2020 | 17:29
(0 гласа)

Шефката на бюджетната комисия в парламента Менда Стоянова обяви преди минути нови мерки за финансови обезщетения на потърпевшите от извънредното положение.

 

 

Това, което ще бъде включено

към мярката 60/40 е държавата да поеме освен тези 60% на служителя, но и социалните осигуровки, дължими от работодателя.

"Смятам, че при тази ситуация може да поемем този допълнителен разход от тези милиард и половина във Фонд "Безработица", каза тя.

На извънредно заседание днес от Бюджетната комисия са били приети и други мерки.

"Три поредни месеци всички, които са в неплатен отпуск и самоосигуряващите се лица, ще могат да получат безлихвен кредит от 1500, като срокът на погасяване е най-малко три години. Пакетът включва и финансиране на малки предприятия до 100 хиляди лева отново с гратисен период от пет години и срок на заплащане 10 години, което ще даде възможност на малките предприятия да възстановят дейността си...", каза още тя.

Предвидихме и още една възможност, която би подпомогнала и селското стопанство.

За срока на извънредното положение хора, които са на борсата, да могат да работят по трудови договори при селскостопанските производители без да губят своите обезщетения от фонд "Безработица". Така те ще имат допълнителни доходи", каза тя.

"Глобите ще се редуцират. Предложението беше прието, като това ще се отнася до другите мерки, извън нарушението на мярката за карантина, тя ще си остане 5000.

Но една разходка в парка например, ще струва 300, при повторно - 1000...", подчерта Стоянова.

Това са предложенията, които бяха направени. Освен това приехме и текст, който дава възможност на всички държавни органи да освободят от наеми или такси за ползване като тротоарно право или тържище своите наематели за извънредното положение", допълни още Менда Стоянова.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...