България пак е с най-ниско потребление в ЕС - 24novini.bg

България пак е с най-ниско потребление в ЕС

14.12.2017 | 13:33
(0 гласа)

България остава страната с най-ниско потребление в целия Европейски съюз. Това сочат данните на Евростат за 2016 г., публикувани днес. Потреблението на българите остава двойно най-ниско в сравнение със средното за ЕС.

През 2016 г. покупателната способност между страните членки на ЕС варира от 53% в България до 132% в Люксембург спрямо средното равнище за съюза.

В десет страни членки потреблението на глава на населението е над средното равнище за ЕС, а в останалите е под средното. Богатите са Люксембург – с 32% над средното за съюза равнище, Германия - с 22% и Австрия - с 19%. Великобритания, Дания, Финландия, Франция, Белгия, Швеция и Холандия са между 10% и 20% над средното за ЕС.

Под, но близо до средата са Италия, Ирландия, Кипър Испания, Литва, Португалия и Малта. Чехия, Гърция, Словения, Словакия, Полша и Естония са страните, където потреблението е с между 20% до 30% по-ниско от средното за ЕС.

Петте най-бедни държави, където потреблението е с повече от 30% под средното са Латвия, Унгария, Румъния, Хърватска и България.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...