БСП внася вот на недоверие на 20 януари - 24novini.bg

БСП внася вот на недоверие на 20 януари

Корнелия Нинова обяви, че БСП внася вод на недоверие на 20 януари Корнелия Нинова обяви, че БСП внася вод на недоверие на 20 януари
06.01.2020 | 18:03
(0 гласа)

Социалистите ще внесат вота на недоверие срещу правителството на 20 януари. Това обяви на пресконференция в Перник лидерът на левицата Корнелия Нинова.

 

 

„От 15 януари ще бъдем готови с мотивите. На 16 и 17 ще предложим на всички други парламентарно представени партии без ГЕРБ консултации.

Ще им предоставим и мотивите. На 20 ще го внесем официално“, подчерта Нинова. По думите ѝ кога ще се гледа в пленарната зала зависи от ръководството на парламента.

„В момента подаваме 300 л/ сек., а в язовира влизат 200. Така че всички можем да си дадем сметка, че до края на януари ще ударим така наречения критичен минимум”, каза общинският лидер на БСП Кирил Леонов.

Леонов изтъкна, че причината перничани да нямат вода е некомпетентното управление на предишни управници.

„Нека не забравяме, че и самото ВиК дружество е във финансов колапс. Оказа се, че ВиК – Перник има задължения за около 10 млн. лева. Хора масово напускат. Без екип и без необходимото финансово обезпечение няма как да заработи това дружество. Дори да напълним язовира, ще останем без ВиК дружество. Апелираме към държавата да предприеме мерки и за оздравяването на ВиК“, завърши Леонов.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...