Дават 40 лева за Коледа на най-бедните пенсионери - 24novini.bg

Дават 40 лева за Коледа на най-бедните пенсионери

40 лева допълнително ще получат пенсионерите, които получават по-малко от 363 лева, колкото е линията на бедност. 40 лева допълнително ще получат пенсионерите, които получават по-малко от 363 лева, колкото е линията на бедност. Архив
20.11.2019 | 21:00
(0 гласа)

По 40 лева бонус за Коледа ще получат най-бедните пенсионери. 

 

 

"Правим това за осми път, което означава, че близо половин милиард са дадени повече за пенсионерите по време на нашето управление", подчерта премиерът Бойко Борисов по време на днешното правителствено заседание. 

Добавката ще бъде получена от възрастните хора, на които пенсията или сбор от пенсиите им за декември стига до 363 лева. 

Толкова е размерът на линията на бедност за следващата 2020 г. определен от Министерския съвет.

Това означава, че 1 276 200 пенсионери ще получат помощ, съобщи министърът на труда и социалната политика Бисер Петков. За целта се отпускат около 51 млн. лв. допълнително по бюджета на Държавното обществено осигуряване. Тези средства ще бъдат за сметка на преструктуриране на разходите и трансферите по централния бюджет за 2019 г.

Премиерът Бойко Борисов напомни и че от 1 юли догодина пенсиите ще се увеличат с 6.7%, а минималната пенсия ще бъде 250 лв.

"Мисля, че програмата в пълния й обем се изпълнява между ГЕРБ и Обединените патриоти", коментира той.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...