Определиха кой ще строи 13 км от "Струма" през Кресненското дефиле - 24novini.bg

Определиха кой ще строи 13 км от "Струма" през Кресненското дефиле

Определиха изпълнителя на отсекчката на АМ "Струма" през Кресненското дефиле Определиха изпълнителя на отсекчката на АМ "Струма" през Кресненското дефиле
16.11.2019 | 18:40
(0 гласа)

Определен е изпълнителят на 13.2 км от магистрала "Струма" през Кресненското дефиле - ДЗЗД "АПП ЛОТ 3.2.1", съобщи пресцентърът на Агенция "Пътна инфраструктура" (АПИ).

 

 

Отсечката включва 3 тунела, 10 виадукта с обща дължина 3.5 км, както и 3 надлеза и подлеза.

Съоръженията ще бъдат със системи за пожароизвестяване, вентилация, електроснабдяване, осветление, управление на движението и т. н.

Припомняме, че на 8 ноември бяха отворени три ценови оферти на допуснатите кандидати в обществената поръчка за избор на изпълнител за проектиране и строителство на 13,2 км от автомагистрала „Струма“, в участъка между Кресна и Крупник.

Офертите са на „ГБС-Инфраструктурно строителство“ АД, на Обединение „ГЕОПЪТ СТРУМА 3.2.1“, в което влизат „Геострой“ АД, „Пътстрой-92“ АД, „Биас-М“ ЕООД и „Илия Бурда“ ЕООД, както и на третия участник - ДЗЗД „АПП ЛОТ 3.2.1“, в което са „ГРОМА ХОЛД“ ЕООД, „ЕВРОПЕЙСКИ ПЪТИЩА“ АД, „ВОДНО СТРОИТЕЛСТВО – БЛАГОЕВГРАД“ АД, „ПЪТПРОЕКТ“ ЕООД и „ВАХОСТАВ-СК“.

Спечелилият поръчката е именно третият участик.

Става дума за платното в посока Кулата - София, което ще преминава източно от Кресненското дефиле по ново трасе.

Цялата близо 24-километрова отсечка от Кресна до Крупник е разделена на два лота - 3.2.1 и 3.2.2, за да може на обекта да се работи едновременно.

Ще бъдат изградени и 3 пътни възела, допълва Дневник.

Срокът за изпълнение на обществената поръчка е 1556 дни и включва времето за проектиране и строителство.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...