Манолова заведе иск срещу Борисов за 15 000 лева - 24novini.bg

Манолова заведе иск срещу Борисов за 15 000 лева

Манолова подава жалба за 15 000 лева неимуществени щети срещу Бойко Борисов. Манолова подава жалба за 15 000 лева неимуществени щети срещу Бойко Борисов. бТВ / Архив
07.11.2019 | 16:00
(0 гласа)

Мая Манолова, която, като независим кандидат за кмет на София, беше основният опонент на Йорданка Фандъкова от ГЕРБ по време на местните избори подаде жалба до Софийския районен съд срещу премиера Бойко Борисов. 

 

 

Искът на Манолова е за 15 000 лева

за неимуществени вреди от неистински и опозоряващи твърдения.

Ако спечели делото, тя ще дари средствата за детска площадка във "Волуяк".

Поводът за жалбата е интервю на Борисов в сутрешния блок на бТВ, което бе излъчено два дни преди втория тур на местните избори. Тогава

той заяви, че срещата на Манолова с жителите на Волуяк е "уйдурма" и "сбирток", както и че гражданският кандидат се е срещала с ромски лидери, които имат връзка с братя Галеви.

От иска на Манолова става ясно, че според нея с медийната си изява "Борисов пряко внушава неверни клеветнически твърдения с ясно съзнание за тяхната невярност и при пълна липса на доказателства и дори физическа възможност тези събития да са се случили".

В текста на жалбата тя подчертава, че в столичния квартал "Волуяк" няма роми, няма ромска общност, няма и ромски лидери,

за които премиерът говори в своето участие. 

По време на интервюто на Борисов, той заяви, че братя Галеви са й помагали чрез ромски лидери, което тя също оспорва в жалбата си. 

"С тези си две твърдения ответникът ме опозорява като гражданин, политик, уважаван адвокат и кандидат за кмет на София, два дни преди втори тур на изборите.

Деликтното поведение се състои в твърденията за "уйдурма" с ромската общност във Волуяк с цел изборна измама  и сътрудничество с осъдени лица с цел манипулиране на изборите. Борисов пряко внушава неверни клеветнически твърдения с ясно съзнание за тяхната невярност и при пълна липса на доказателства и дори физическа възможност тези събития да са се случили", пише Манолова в жалбата си. 

Тя е категорична, че

"братя Галеви са в неизвестност за мен, за полицията и за българските граждани от датата на постановяване на присъдата им,

благодарение на бездействието на изпълнителната власт, оглавявана от г-н Борисов. Дали той е в известност за местоположението им може да се съди от преките му впечатления за дейността им днес, които споделя в интервюто."

Засегнато е доброто ми име и самочувствие на човек и политик, посветил професионалната си кариера и подчинил личния си живот в служба на обществото и хората. Клеветническите твърдения на ответника ме възмутиха и разстроиха. Причиниха ми тежки душевни болки и страдания, разрушавайки градения ми с десетилетия авторитет на гражданин и общественик. Нанесоха ми и непоправима с пари щета като политик и юрист, посочва още Манолова в исковата си молба.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...