17% повече строителство у нас за първото полугодие на 2019 година - 24novini.bg

17% повече строителство у нас за първото полугодие на 2019 година

17% е ръстът на строителството в България за първото полугодие на 2019 година спрямо 2018 година. 17% е ръстът на строителството в България за първото полугодие на 2019 година спрямо 2018 година. Архив
26.10.2019 | 16:40
(0 гласа)

Със 17% се е увеличило строителството в България за първото полугодие на 2019 година спрямо миналата година. Това съобщи шефът на Камарата на строителите в България Мирослав Мазнев пред бТВ. 

 

 

"Жилищното строителство продължава да превишава обема на инфраструктурното

- за първите шест месеца на годината жилищните сгради са 59,4% спрямо общата продукция, с което надвишава с над 10% продукцията на инфраструктурни обекти", обяснява Мазнев. 

По думите му това има обяснение и то е, че

пазарът на недвижими имоти е добре развит и за много инвеститори представлява интерес. 

"В България много фирми инвестират в офиси, в изграждане на промишлени халета, частните инвеститори са основните, които работят в този сектор", посочи той.

Според Мазнев

прогнозата за следващата година би се променила, защото се очаква прираст в инфраструктурното строителство.

"Много от средствата за инфраструктурното строителство по оперативни програми са предвидени за този сектори, но търговете забавят стартирането на обектите", обясни той. 

Шефът на Камарата на строителите заяви, че са били направени редица анализи на качеството на строително-монтажните работи, но проблемът е комплексен и трябва да се решава в неговата компетентност. 

Сегашният ЗУД посочва кои са участниците, но взаимоотношенията между тях не са добре разпределени и отговорността също, обобщи Мазнев.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...