Фалира един от най-големите туроператори в България - 24novini.bg

Фалира един от най-големите туроператори в България

За фалита си от туроператорската фирма съобщиха на официалния си сайт. За фалита си от туроператорската фирма съобщиха на официалния си сайт. Архив
07.10.2019 | 20:40
(0 гласа)

Една от най-големите туристически агенции в България - "Астрал Холидейз" обяви, че влиза в процедура по несъстоятелност. Съобщението за фалита е публикувано в официалния сайт на каомпанията. 

 

 

Туроператорът е партньор на фалиралия наскоро "Томас Кук". 

"С огромно съжаление и разочарование, искаме да Ви съобщим, че се налага да прекратим дейността и да започнем процедура по обявяване в несъстоятелност на „АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл“ АД от 07.10.2019 г. след почти 24 години присъствие на туристическия пазар и въпреки неимоверните усилия на ръководството и служителите", пишат от туристическата агенция.

Агенцията уверява, че е предприела всички мерки за защита на клиентите си.

От информацията в сайта става ясно, че "пътуванията на всички клиенти, закупили почивки от „АСТРАЛ Холидейз Интернешънъл“ АД, които в момента се намират зад границата са изцяло платени, поради което не съществува опасност от проблеми с полети или отказ за настаняване в хотели или други туристически услуги"

Фирмата обявява още, че пътуванията, планирани за времето след 7 октомври, няма да се осъществят.

Един от изпълнителните директори на туроператора - Хирсто Гълбачев заяви пред Нова телевизия, че няма клиенти в България и в чужбина, чиито ходели, полети и услуги да не са платени. 

"Има 200 клиенти, които са планирали бъдещи пътувания и те ще са обезщетени от застрахователя.

Щетите са за около 300 хил. лв., а застрахователната полица е за 700 000 лева", обясни Гълбачев.

По думите му, ако процедурата е стартирала в началото на сезона, тогава щетите щели да бъдат за много повече, а именно – за 2 млн. лева.

Христо Гълбачев обясни, че офисите на компанията в момента работят в цялата страна, за да могат лужителите да обяснят на клиентите какво точно трябва да направят и какви са стъпките, които трябва да предприемат.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...