Шулева: Задава се нова икономическа криза - 24novini.bg

Шулева: Задава се нова икономическа криза

Лидия Шулева обяви, че се очква нова икономическа криза Лидия Шулева обяви, че се очква нова икономическа криза Кадър: bTV
20.09.2019 | 09:45
(0 гласа)

Има признаци за наближаваща нова финансова криза, а сигналите идват от Европа. Това заяви пред bTV бившият министър на икономиката и социалната политика от НДСВ Лидия Шулева.

Тя заяви, че повечето хора у нас смятат, че икономиката се развива, но негативните финансови новини преобладават.

По думите ѝ, това показва социологическо проучване, поръчано от организацията „Да успеем в България”, на която тя е координатор. „Целта ни е да може да се направи разграничение между това какво е информация и какво е реклама. Защото в медийния закон нещата не са ясно дефинирани, много често се забранява. Потокът от негативни новини демотивира много български граждани да имат желание за развитие”, каза Шулева.

Шулева допълни, че

Българската икономика е силно зависима от Европейския съюз и ако оттам започне свиване на производството, това бързо ще ни се отрази.

Тя каза още, че страната ни не е успяла да се възстанови напълно от предишната финансова криза от 2008 г.

„Германия е в рецесия, а производствените предприятия в България започнаха да я усещат – поръчките, които имаха рязко намаляха.

Респективно това се отразява на производството и заетите хора”, посочи бившият министър на икономиката.

По отношение на предложението на бизнеса – първите три дни от болничния да не се плащат от работодателите, Шулева заяви, че проблемът не е кой ще дава пари за това време, а контролът. „Всички знаем, че там се правят злоупотреби. Докато един издава болничните, а друг плаща – този проблем винаги ще съществува, коментира бившият социален министър.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...