НЕК няма да продава ток на ТЕЦ "Марица Изток 3" - 24novini.bg

НЕК няма да продава ток на ТЕЦ "Марица Изток 3"

Министерският съвет прие вицепремиерът, финансовият министър и енергийният министър да водят преговори за прекратяване на договора между НЕК и ТЕЦ "Марица Изток 3". Министерският съвет прие вицепремиерът, финансовият министър и енергийният министър да водят преговори за прекратяване на договора между НЕК и ТЕЦ "Марица Изток 3". Архив
11.09.2019 | 21:00
(0 гласа)

Националната електрическа компания (НЕК) вече няма да купува ток от ТЕЦ "Марица Изток 3". Това реши правителството на редовното си заседание днес, съобщи Нова телевизия. 

 

 

Министерският съвет прие протоколно решение, с което дава мандат на

вицепремиера Томислав Дончев, на министъра на финансите Владислав Горанов и на енергийния министър Теменужка Петкова да водят преговори с "Контур Глобал Марица Изток 3" АД за прекратяване на договора за закупуване на електроенергия,

сключен с "Национална електрическа компания" ЕАД.

Във връзка с прекратяването на договора

заместник-министър председателят и двамата министри имат право да провеждат срещи с "Контур Глобал" и да направляват и осъществяват комуникацията с Главна дирекция "Конкуренция" на Еврокомисията.

Производство в Главна дирекция „Конкуренция“ е образувано от Европейската комисия по жалба от Комисията за енергийно и водно регулиране, в която се твърди, че договорът за изкупуване на електрическата енергия представлява несъвместима държавна помощ.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...