ЕС отпусна 250 млн. лв. за плодове и мляко на децата в училище - 24novini.bg

ЕС отпусна 250 млн. лв. за плодове и мляко на децата в училище

ЕС отпусна 250 млн. евро за плодове и мляко в училищата в Съюза ЕС отпусна 250 млн. евро за плодове и мляко в училищата в Съюза
02.09.2019 | 18:40
(0 гласа)

Тази година заделените средства от Е за плод и мляко в училищата са 250 млн. евро. През учебната 2017—2018 г. от тази програма се възползваха над 20 милиона деца, т.е. 20% от децата в целия Европейски съюз.

Тази година 145 млн. от схемата са за плодове и зеленчуци, а останалите 105 млн. евро - за мляко и млечни продукти.

В схемата за подпомагане на училищата да осигуряват плодове, зеленчуци и млечни продукти за децата участват всики държави от Европейския съюз.

През март 2019 г. Европейската комисия одобри средствата, които да бъдат разпределени на всяка страна членка, записала участие. Държавите членки сами решават как да прилагат схемата, т.е. какъв вид продукти ще получават децата или на каква тема ще бъдат въведените образователни мерки.

Държавите могат да допълнят предоставената от ЕС субсидия с национални средства.

Схемата на ЕС за хранене в училищата има за цел да насърчава здравословния и балансиран режим на хранене чрез предлагането на плодове, зеленчуци и млечни продукти, както и чрез образователни програми в областта на селското стопанство и доброто хранене.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...