ВАС остави промените за касовите апарати в Наредба Н-18 - 24novini.bg

ВАС остави промените за касовите апарати в Наредба Н-18

Измененията в Наредба Н-18 засягат касовите парите и отчитането на продажбите. Измененията в Наредба Н-18 засягат касовите парите и отчитането на продажбите.
02.08.2019 | 15:33
(0 гласа)

Върховният административен съд отмени спирането на измененията в Наредба Н-18 за отчитане и регистриране на продажбите чрез фискални устройства, изискванията към софтуерите за управление на устройствата, както и за изискванията към лицата, които извършват продажби чрез електронен магазин.

 

 

Според тричленния състав на съда жалбата, която бизнесът подаде срещу промените, е неоснователна.

В решението си съда твърди, че не може да се направи обоснован извод за значителни или трудно поправими имуществени вреди, както на база на представения доказателствен материал, така и на база елементарен сравнителен анализ между прогнозните стойности от Министерство на финансите и визираните суми за разходи на част от молителите.

Съдът не е приел и аргументите в жалбата, че е възможно търговците да не могат легално да упражняват дейността си и да претърпят санкции и принудителни административни мерки. 

"Такива аргументи са базирани на хипотези,  свързани с евентуално неизпълнение на законови задължения от молителите, вменени с процесната наредба, поради което са неотносими към настоящото производство", пишат още от съда.

От ВАС съобщиха, че решението може да се обжалва пред петчленен състав.

Припомняме, че жалбата срещу новите изисквания в Наредба Н-18 беше подадена от 42 браншови организации и фирми.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...