Година след ремонта на ремонта Ларгото пак се руши - 24novini.bg

Година след ремонта на ремонта Ларгото пак се руши

Година по-късно Ларгото отново има нужда от ремонт на ремонта Година по-късно Ларгото отново има нужда от ремонт на ремонта снимка: кадър бТВ
16.07.2019 | 09:01
(0 гласа)

Граждани от няколко месеца сигнализират за проблеми на ремонтираното скоро пространство около Ларгото в София. Проверка на бТВ на място дори показа, че плочките могат да бъдат извадени без големи усилия, а преминаването може дори да е опсно, тъй като шахтите се отварят.

 

Ремонтът на пространството беше извършен преди около 3 години, преди година беше правен ремонт на ремонта, а сега отново има сериозни забележки. Именно този ремонт беше и в епицентъра на скандала с министъра на културата „Ало, Банов съм“, в който според Елена Йончева министърът е опитал да спести неустойки на фирмата изпълнител на обекта.

 

Столична община признава, че има дефекти, но обясняват, че процедурата за отстраняването е сложна. При всеки подобен казус, обаче, кметът Фандъкова бърза да уточни, че ремонтите са за сметка на изпълнителя, тъй като обектът е в гаранция. Въпросът е защо служителите й не са се активирали и не са стратирали процедурата за ремонт и къде е бил контролът, който да не позволи слагането на некачествени материали. Всеки ремонт е неодобство за гражданите, което не се компенсира с извинения, но очевидно и този път ще се чуват такива.

 

Заместник-кметът на София Тодор Чобанов прехвърли топката към Министерството на културата, които били установили проблемите и сезирали изпълнителите.

Според бТВ, обаче, фирмата отрича да има постъпили сигнали за дефекти.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...