Къде са туристите? Плащаме 420 хил. за отговора - 24novini.bg

Къде са туристите? Плащаме 420 хил. за отговора

14.07.2019 | 20:30
(0 гласа)

На фона на сриващия се летен туристически сезон Министерството на туризма публикува обществена поръчка за 420 хил. лева без ДДС за маркетингово проучване на деветте туристически региона в страната - Дунавски, Старопланински, Софийски, Тракийски, Долината на розите, Рило-Пирински, Родопски, Варненски черноморски и Бургаски черноморски.

 

Обществената поръчка е публикувана на 2 юли, а документи за участие се подават до 9 август. Задачата трябва да бъде изпълнена до май 2021 година, което означава, че още поне година и половина Министерството ще съществува без да знае какво точно да прави за развитието на туризма.

 

Преди няколко дни министър Николина Ангелкова заяви, че международна консултантска компания е готова с проучване и разработени модели за подкрепа на организирания туризъм, чрез който да бъде увеличен притокът на туристи в България, припомня вестник „Сега“.

 

Със сумата от 429 166 лв. без ДДС, осигурена по европейска програма, участникът трябва да изпълни три дейности:
– да извърши маркетингови изследвания и да проучи туристическия поток във всеки от деветте района, както и да извърши анализи и прогнози за туристическото им развитие,
– да разработи маркетингови стратегии за деветте района и един общ комуникационен план с приложения за всеки район,
– да разработи критерии за подбор на специализирани борси, изложения и туристически събития и бизнес-срещи, както и форуми, в които да участват малките и средните предприятия в туризма и туристическите сдружения,
става ясно от обявлението.

Въпросите, които си задават много хора са свързани с това какво е правило до момента министерството, за да не събере необходимата информация, както и защо се пуска поръчка, ако вече има подобно проучване.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...