NOVA освободи Генка Шикерова и Миролюба Бенатова - 24novini.bg

NOVA освободи Генка Шикерова и Миролюба Бенатова

Миролюба Бенатова и Генка Шикерова са освободени от Нова телевизия Миролюба Бенатова и Генка Шикерова са освободени от Нова телевизия
12.06.2019 | 15:00
(0 гласа)

Нова телевизия е прекратила в петък договорите на разследващите журналисти Миролюба Бенатова и Генка Шикерова и не е подписала нови договори с разследващите журналисти.

 

Това съобщи Свободна Европа, като двете журналистки са потвърдили пред изданието информацията.

Двете са отказали коментар.

По-рано бе съобщено, че новото ръководство на телевизията е поставило пред нови условиятримата си разследващи журналисти

Миролюба Бенатова, Генка Шикерова и Марин Николов.

Офертите към тях бяха да работят без трудови договори, а като свободни автори, сътрудници на телевизията. Аргументът, ползван от медията е, че по този начин се оптимизират разходи, а и така разследващите журналисти „ще имат повече свобода да работят“. В същото време обаче така те биха останали без защитата на медията, за която правят разследвания.

Новите им договори обаче са съдържали санкции за тях, ако например откажат да направят „тема, поръчана им от медията“.

На 9 май бе освободена и Виктория Бехар - мениджър на „Стратегическо развитие“ на новините. Уволнението й дойде след като седмица по-рано Миляна Велева е постипъла като шеф на новините. Заради миналото на Велева колегите й се интересували от предишната й работа, а

Бехар е задала въпрос за обвързаността ѝ с депутата от ДПС Делян Пеевски.

Според Свободна Европа тогава, позоваваща се на свои източници, именно този въпрос е станал повод за уволнението на Бехар.

Припомняме, че през февруари 2019 г. “Адванс Медиа Груп” и MTG сключиха споразумение за 185 млн. евро с "Нова Броудкастинг Груп“ за придобиването на телевизията.

През март Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) стартира проверка на сделката и установи, че е законна и няма концентрация на капитали, следователно няма пречка да се финализира.

През април 2019 г. "Адванс медиа груп" на братята Кирил и Георги Домусчиеви и MTG финализираха продажбата на "Нова Броудкастинг груп". Акциите, представляващи 100% от капитала на дружеството, бяха прехвърлени на купувача.

След това бе назначено ново ръководство, което оптимизира екипа и журналистите в медията и в цялата група. Преди два дни бе освободен и създателят на един от най-големите сайтове в групата Христо Христов.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...