Българите изкараха 6,5 млрд. лв. от заплати - 24novini.bg

Българите изкараха 6,5 млрд. лв. от заплати

Българите са изкарали заплати от 6,5 млрд.лв. за 2018 г., според декларациите в НАП Българите са изкарали заплати от 6,5 млрд.лв. за 2018 г., според декларациите в НАП
08.06.2019 | 23:00
(0 гласа)

Българите са изкарали от заплати почти 6,5 млрд.лева за 2018 г., взели са от наеми 635 млн. лв. и са търгували с коли, ниви, жилища, имоти и дялове в дружества за близо 440 млн. лв.

Сметката показва, че общите доходи от наеми и продажба на имоти и дялове от фирми са над 1 млрд. лв.

Това сочат подадените от гражданите в Националната агенция за приходи годишни данъчни декларации за изминалата година.

Обявените доходи от наеми са почти 10 % повече от 2017 г. Общата сума на раздадените заплати пък нараства с близо 25% спрямо предходната година.

Официално дадените заплати през 2018 г. са в размер на 6,491 млрд. лв.,

като те включват не само заплати, но и възнагражденията на шефовете на фирми, както и парите, които получават собствениците на дружества за полагането на личен труд.

Малко над 708 млн. лв. е общата печалба на едноличните търговци

и на земеделските производители, предпочели да плащат данък върху печалбата.

Данните обаче са значително по-ниски от реалните, тъй като голямо количество работодатели плаща заплати в плик, осигуровки се плащат върху по-ниски от реалните доходи, хората масово не декларират даваните от тях под наем жилища, особено в столицата, а много голям брой от търгуващите с жилища и коли не декларират това пред НАП, защото не са длъжни при определен период от време на владеене на имота или колата.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук
Чуй новините

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...