Бойко Борисов обеща обходен път на Асеновград - 24novini.bg

Бойко Борисов обеща обходен път на Асеновград

Премиерът Борисов обеща околовръстен път на Асеновград Премиерът Борисов обеща околовръстен път на Асеновград
20.05.2019 | 16:00
(0 гласа)

Стартира и изграждането на пътя Асеновград – Кърджали, който ще струва 33 милиона лева. Това каза министър-председателят Бойко Борисов в Асеновград, където инспектира реконструирания 10-километров участък от второкласния път.

С отсечката се осигурява бърз транспортен достъп на жителите от общините Куклен и Асеновград и от област Смолян до АМ „Тракия".

Второкласният път е и основната връзка на летище Пловдив и индустриалния район в околностите на Пловдив до Транс-европейска транспортна мрежа.

Освен локалните платна по пътя Пловдив-Асеновград, това, което искаме да направим за района, е околовръстен път, каза премиерът Борисов и добави, че за заводите, които се откриват в България, е необходима инфраструктура и извън населените места.

Министър-председателят Борисов коментира въвеждането на тол-системата у нас така: „Без пари, без такси и без данъци нищо не може да се направи. Парите за ремонти и рехабилитация са от бюджета. Тежкотоварните камиони трябва да си плащат", допълни още премиерът, който продължава предизборните си обиколки с откриването на заводи и инспекция на строежите на пътища и магистрали.

Припомняме, че тол-системата се отложи за есента след среща с премиера и изразено мнение на бизнеса и превозвачите, че

има "нормативен и технологичен хаос" в МРРБ и АПИ.

Според тях системата трябва да се въведе едва след като той бъде преодолян, за да не тръгне с фал-старт, както тази за електронните винетки.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук
Чуй новините

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...