УНСС отдава имотите си на двойно по-ниски от пазарните цени - 24novini.bg

УНСС отдава имотите си на двойно по-ниски от пазарните цени

14.05.2019 | 22:00
(0 гласа)

Университетът за национално и световно стопанство (УНСС) отдава 23 от 33 си имота под наем. Като взима рента над 2 пъти по-ниска от пазарните цени в Студентски град, показва разследване на бТВ. 

Само преди дни ръководството на университета, което учи бъдещите икономисти, финансисти и счетоводители на България, обяви, че е пред фалит заради невъзможност да плати 7,5 млн. лева за строежа на нов корпус. А държавата беше принудена да отпусне парите

На фона на „безпаричието“ университетът отдава под наем имотите си за офиси, пералня, складове, ресторант, дискотека за много ниски цени.

Един от най-известните клубове в Студентски град, намиращ се в сградата на студентския стол номер 33 на УНСС, плаща наем от едва 7 лева на квадратен метър или 3785 лева на месец, при пазарни цени между 7-9 евро на квадрат.

Същата фирма е взела под наем и ресторант за 4,83 лева на квадрат.

Средният размер на наема на квадратен метър от имотите на УНСС е 6,66 лева, което прави около 20 000 лева на месец. Ако УНСС вземе средната цена на арендата на имоти в Студентски град, то ще удвои приходите си на месец, става ясно от данните.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...