„Артекс“ недоволни от разпореждането на Борисов, жалят се в съда  - 24novini.bg

„Артекс“ недоволни от разпореждането на Борисов, жалят се в съда 

30.04.2019 | 17:10
(0 гласа)

Фирмата „Артекс“, прочула се с евтините апартаменти на властта, е изпратила чрез ДНСК до Софийски административен съд жалба срещу спирането на строежа на небостъргача „Златен век“. 

 

От ДНСК съобщиха, че предстои жалбата да бъде изпратена в съда.

 

Небостъргачът предизвика засилено обществено внимание в разгара „Апартаментгейт“, в който председателят на Парламентарната група на ГЕРБ и заместник на Борисов – Цветан Цветанов и правосъдният министър Цецка Цачева си купили евтини апартаменти именно от фирмата, която изгражда „небостъргача“. 

Засега са построени 18 етажа от планираната 34-етажна сграда, показа наша проверка. От Инициативния комитет „Лозенец“ настояваха да се спре строителството и да бъде разрушено застроеното незаконно до момента до 26 метра височина, колкото е допустимото според действащия Общ устройствен план на столицата.

Протестиращите, обаче, поискаха среща с министър-председателя Бойко Борисов, след която той нареди да се намери начин за спиране на обекта.  Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Авранова намери причини и разпореди на ДНСК да спрат строежа. Още тогава от фирмата обявиха, че има натиск над ДНСК и ще обжалват решението за спиране на строежа. 

 

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...