ЧЕЗ отрязаха Гинка Върбакова, търсят нов купувач - 24novini.bg

ЧЕЗ отрязаха Гинка Върбакова, търсят нов купувач

ЧЕЗ са прекратили договора си с Гинка Върбакова. ЧЕЗ са прекратили договора си с Гинка Върбакова.
13.04.2019 | 08:31
(0 гласа)

Чешкото електропреразпределително дружество у нас – ЧЕЗ е прекратило договора си за покупка с фирмата на Гинка Върбакова „Инерком“, стана ясно от изявление на говорителката на компанията в Прага Алис Хоракова пред вестник „24 часа“.

Като причина за развалянето на сделката от ЧЕЗ посочват отказа за издаване на разрешение от Комисията за защита на конкуренцията и нас и невъзможността на Върбакова да изпълни договора.

Припомняме, че КЗК спря сделката за втори път през януари тази година, а през февруари Софийският административен съд отхвърли жалбите на дружеството на Гинка Върбакова – „Инерком“ и на чешката ЧЕЗ срещу решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за спиране на сделката между двете комапнии.

Опитът на Гинка Върбакова и фирмата й да придобият ЧЕЗ се нареди сред най-сериозните скандали за 2018 година като заради познанството си с бизнесдамата министърът на енергетиката Теменужка Петкова подаде оставка, която не беше приета. 

 

Кой ще е новият купувач на ЧЕЗ не е ясно, сигурното е, че те не са се отказали от решението си да продадат бизнеса си у нас. 

Още през декември миналата година от дружеството заявиха, че възнамеряват да стартират паралелни преговори с индийската India Power Corporation Ltd. А преди дни стана ясно, че от Еврохолд България АД са отправили обвързваща оферта за придобиването на активите на ЧЕЗ Груп в България.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...