Скандал! Бенатова обвини Цветанов в схема с апартаментите му (видео след 17 мин.) - 24novini.bg

Скандал! Бенатова обвини Цветанов в схема с апартаментите му (видео след 17 мин.)

Гледайте видеото след 17-та минута, където Цветанов обяснява за апартаментите си 24новини.бг/ Мария Йорданова
20.03.2019 | 13:22
(1 глас)

Изкючителен скандал се разрази в парламента след като журналистката Миролюба Бенатова хвана в кулоарите пред камерата си Цветан Цветанов и го обвини пряко в корупционна схема с един и същ нотариус, където са проведени две свързани сделки за апартаментите му в един и същи ден.

 

Пред включените камери на репортерите в НС стана ясно, че Цветанов е дал на фирма "Артекс" да замени двамата му апартамента за други,

като негов подчинен "някак по телепатия", каза Бенатова, е разбрал за продажбата и е купил апратаментите на цена под пазарната и то многократно. Всичко е станало при един и същ нотариус - и продажбата от страна на Цветанов, и покупката от страна на подчинения му служител. Сделката е минала през фирма "Артекст", става ясно от видеото.

Цената на апартамента е спаднала до около 630-700 евро на квадратен метър при покупката, а пазарната стойност на имотите в района на ул. "Латинка" е около 3000 евро на квадратен метър.

Цветанов не отрече сделката с двата си имота с личен асансьор за друг, по-голям апартамент, а опита да я обясни. Каза, че е минал вече през сагата с апартаментите си през 2010 и 2013 г. и е и "изряден български гражданин". Той отрече да има занижена оценка на имота и не отрече, че двете сделки са били в един и същи ден при един и същ нотариус.

Видеото 24новини.бг публикува без монтаж, на живо.

Цветанов направи забележка на Бенатова, че отдавна не я е виждал в парламента и че Бенатова поднася манипулативно информацията за сделката му, а тя му върна, че идва специално заради него.

"Не мога да коментирам действията на други лица и покупката", каза той и допълни, че вчера вече е обяснил заменката.

Каза още, че е направил

замяна плюс доплащане на 100 хиляди лева за новото жилище, което е придобил, но не знаел колко било това на квадратен метър.

Бенатова го попита как не знае за колко лева на квадратен метър си купува имот. "Цената на пазара е над 1000 евро на квадрат, а Вашата е под пазарната - как си го обяснявате?", попита Бенатова.

"Сделката ми е по българското законодателство и съм платил по банков път", заяви Цветанов и не отрече, че е при същия нотариус, при който са купени имотите му от подчинения му на многократно по-ниската цена и в същия ден.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...