One Coin на Ружа Игнатова е пирамида за 4 млрд. долара, не криптовалута - 24novini.bg

One Coin на Ружа Игнатова е пирамида за 4 млрд. долара, не криптовалута

Ружа Игнатова е събрала 4 млрд. долара през пирамидата на One Coin - уж криптовалута Ружа Игнатова е събрала 4 млрд. долара през пирамидата на One Coin - уж криптовалута
11.03.2019 | 10:00
(0 гласа)

One Coin не е криптовалута, а пирамида и схема за измама, заяви пред bTV Цветан Аврамов, експерт по криптовалути и компютърен специалист, по повод скандала с българката Ружа Игнатова, търсена от прокуратурата на Манхатън за измама с криптовалута за над 3,5 млрд.долара.

 

Става дума за измама около 4 млр. долара в 21 държави. Има много добра организация на пирамидата.

Засега е арестуван брат й, офисите й в София са обискирани, но самата тя е в неизвестност.

През уикенда имаше непотвръдена информация, че миналото лято тя е била на яхтата си в Созопол, но не последва официално потвръждение на думите на свидетелите.

Днес Цветан Аврамов каза, че тя е разчитала с пищни кампании и бурни партита за набиране на инвеститори в Манхатън и по целия свят да показва блясък и възможности.

Зад всичко е била добре замислена пирамида. Хиляди са инвеститорите, подлъгали се по бляскавите събития и вложили в криптовалутата й, но след това,

при продажбата на акции, са получавали не пари, а други акции - от несъщуствуващи компании или акции без стойност.

На тези срещи се свалят звезди и се обяснява как лесно могат да се направят пари от One Coin. Зад нея няма блокчейн технология, за да се качи в платформа и да се използва за търговия, а класическа измамна схема. Те са продавали обучителни пакети как да търгуват с финансови продукти. Хората не са получавали документи за придобитото, каза експертът.

Уебсайтът й позволява да си купиш пакет от минимум 150 долара до милиони долари и хората са правили именно това. Реално са пращали парите в банкови сметки и Ружа Игнатова ги е получавала. Тя се е възползвала от бума на крипотвалутата и имиджа на технологията й, но без да я прилагат и така е събрала около 4 млрд. долара от наивни хора, каза експертът.

 

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...