Румен Радев ще включи стартъпи и IT-фирми в делегациите си - 24novini.bg

Румен Радев ще включи стартъпи и IT-фирми в делегациите си

Румен Радев се срещна със стартъпи и компании от ИТ-сектора, биотехонолгиите и космическите изследвания Румен Радев се срещна със стартъпи и компании от ИТ-сектора, биотехонолгиите и космическите изследвания
07.03.2019 | 12:00
(0 гласа)

"Президентската институция ще засили диалога си с новостартиращите компании в областта на високите технологии, а техни представители ще бъдат включвани в делегациите в чужбина". Това каза президентът Румен Радев на среща с Българската стартъп асоциация (BESCO).

"Насърчаването на дейността на новостартиращите компании в сферата на високите технологии е инвестиция в бъдещето на българската икономика",

допълни той и посочи, че
информационните и комуникационните технологии са не само част от икономиката с висока добавена стойност, но и подпомагат създаването на качествено нов модел за обществено развитие.

„Има много държави, които не разполагат със значителни природни ресурси, но разчитат на качествено образование и развитие на човешкия фактор и са сред най-развитите днес общества“, посочи президентът.

"Трябва да бъдат създавани перспективи преди всичко за

младите българи да останат и търсят своята професионална реализация у нас", подчерта Радев.

На срещата бяха обсъдени и теми, свързани с подобряване на диалога на малките фирми с институциите, както и за приобщаване на техните вече доказани разработки и в сферата на сигурността и отбраната в България.

В събитието участваха и фирми от сферата на киберсигурността, биотехнологиите, космическите технологии, информационните и комуникационните технологии и други, които запознаха Радев с успехите си на пазарите в чужбина и в големи интернационални проекти.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...