Радев мисли дали да наложи вето на изборните правила - 24novini.bg

Радев мисли дали да наложи вето на изборните правила

Румен Радев ще прочете детайлно Изборния кодекс, преди да реши за ветото, каза той самият Румен Радев ще прочете детайлно Изборния кодекс, преди да реши за ветото, каза той самият
15.02.2019 | 21:32
(0 гласа)

Румен Радев ще изчака и ще чете Изборния кодекс, преди да реши дали да му наложи вето, каза самият той днес в Хасково. "Моите действия са ясни. Нека другите да се изговорят. Аз ще действам институционално".

 

 

"Ще изчакам законът с промените в Изборния кодекс да дойде в президентството.

Ще се запозная детайлно с него и тогава ще преценя дали да предприема конкретни действия",

бяха думите на държавния глава.

Радев отговор така на въпрос дали ще наложи вето на приетите от Народното събрание снощи от ГЕРБ, НФСБ и ДПС поправки в Изборния кодекс, предизвикали бурно обществено неодобрение.

Президентът беше в града за среща с бизнеса, организирана от Хасковската търговско-промишлена палата, на която бяха и посланици и дипломати на близо 30 държави.

Вчера държавният глава обвини ГЕРБ, че с така гласуваните промени в Изборния кодекс

се опитват да вземат "служебна победа" и ги нарече "тревожни" и "посегателство срещу демокрацията".

Промените предизвикаха протест на десните партии пред парламента и изявление на Найден Зеленогорски (видео), решение на омбудсмана Мая Манолова да сезира Конституционния съд, призиви на левицата за обединение на всички срещу ГЕРБ, реакция на Слави Трифонов срещу отмяната на електронното, машинното и преференциалното гласуване, както и на редица общественици, журналисти, лидери на обществено мнение и граждани, възмутени от промените 100 дни преди изборите.

Днес реакциите срещу гласуваните промени в Избориня кодекс от ГЕРБ, ДПС и НФСБ продължават цял ден с призиви за протести, оставки, разпускане на парламента, оставка на премиера Бойко Борисов и правителството, апели за сформиране на служебно правителство от президента Румен Радев и др.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...