Сметната палата ще прави одит на тотото - 24novini.bg

Сметната палата ще прави одит на тотото

04.02.2019 | 10:00
(0 гласа)

За първи път в историята на тотото, Сметната палата ще направи одит на Българския спортен тотализтор. Това съобщи за сутрешния блок на БНТ председателят на палатата Цветан Цветков. 

От една страна сега за първи път законът позволява подобен одит, но от друга повод за съмнения в палатата будят намаляващите приходи на тотото в последните години. 

Има много конкуренция, но държавните предприятия трябва да бъдат конкурентноспособни, посочи Цветков. 

През 2019г. Сметната палата ще прави контрол на кандидатите на европейските и местните избори. При местните избори работата на палатат е особено важна, тъй като има много кандидати и инициативни комитети, които изобщо не познават закона, за ралзика от големите партии, които ще участват в изборите. 

По думите част от одитите са стандартни и заложени в законите, както одитите на общините и НЗОК, а други са заради риска. 

 

Цветков коментира и одита, направен от палатата за качеството на въздуха. Основният извод е, че най-голямото замърсяване е отоплението на въглища и твърдо гориво. По думите му обаче каквито и законодателни инициативи да има, гражданите сами трябва да се убедят, че качеството на въздуха е в техните ръце. 

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...