Бивш министър за "Хемус": Направили са така, че далаверата да е законна - 24novini.bg

Бивш министър за "Хемус": Направили са така, че далаверата да е законна

Любомир Дацов обясни, че има опасност парите да се изпишат като изхарчени и да се изпратят в сметка, а "Хемус" да няма построена Любомир Дацов обясни, че има опасност парите да се изпишат като изхарчени и да се изпратят в сметка, а "Хемус" да няма построена
13.01.2019 | 17:30
(0 гласа)

Трикът с "Хемус" е следният: пишат ги парите, че са изхарчени и ги превеждат на една сметка, заяви в предаването „ЕвроДикоФ” финансистът Любомир Дацов.

 

,
Той допълни, че в този случай и в други такива фискалните правила са спазени.

 

„Направили са така, че далаверата да е законна”, посочи Дацов.

Даването на пари за строеж на АМ „Хемус” е чист пиар за изборите. Тези пари не се считат за разход, те ще бъдат осчетоводени през следващите години, обясни още Дацов.

"Правителството бе планирало 6 милиарда лева за капиталови разходи през миналата година, заради което се бе образувало

излишък от 3 милиарда, който бе изразходван през декември", каза още Любомир Дацов.

В края на годината правителството е направило плащания в размер на почти 6,5 млрд. лв., което е направено с политическа цел. Именно в края на годината бяха отпуснати 1.349 млн. лева за строежа на АМ „Хемус”, припомня финансистът, който беше заместник-министър на финансите по времето на Симеон Сакскобургготски.

Припомняме, че през ноември избухна скандал с изказването на опозицията, че 40 % от стойността на магистралите се връща под формана на корупционни плащания във властта.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...