Започва проверка на трите електроразпределителни дружества - 24novini.bg

Започва проверка на трите електроразпределителни дружества

Започва проверка на ЕРП-дружествата в страната, обяви министър Петкова Започва проверка на ЕРП-дружествата в страната, обяви министър Петкова
11.01.2019 | 19:29
(0 гласа)

От 15 януари стартират проверки на трите електроразпределителни дружества – CEZ, EVN и „Енерго про”, съобщи министърът на енергетиката Теменужка Петкова, цитирана от „Фокус“. По думите ѝ проверките ще приключат до 25 януари включително.

Петкова обяви мярката като резултат от проведения преди броени дни извънреден Национален съвет за тристранно сътрудничество. Тя каза, че днес е била поканена на среща от шефа на КЕВР Иван Иванов.

„Основната тема беше свързана със сектор енергетика и по-специално с цените на свободния енергиен пазар", каза Петкова.

„Съвместни екипи на Министерство на енергетиката и КЕВР ще проверят дейността на трите енергоразпределителни предприятия", допълни тя.

Министерство на енергетиката

ще проверява техническото състояние и експлоатацията на енергийните обекти. Ще бъде извършен отчет на електромерите, на електромерните табла,

стана ясно от думите й.

От страна на КЕВР пък ще бъдат извършени проверки в рамките на компетентността на регулатора, каза още министърът.

След скандала с ЧЕЗ и протестите за цените на тока и горивата Теменужка Петкова предприе поредица от действия, с които цели да намали напрежението на обществото срещу вдигането на цените на живота по време на третия кабинет на Бойко Борисов. След Тристранния съвет, от който бизнесът излезе разделен, тя очевидно ще трябва още по-усърдно да се старае да демонстрира мерки за спиране скока на цените на горивата и електроеенргията.

 

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...