Цената на битовия ток няма да се променя от 1 януари - 24novini.bg

Цената на битовия ток няма да се променя от 1 януари

05.12.2018 | 13:40
(0 гласа)

Цената на битовия ток няма да се променя, увери председателят на председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране Иван Иванов във връзка с появилите се опасения, че драстичните скокове в цената на индустриалния ток ще се отразят и на тази за бита. Според Иванов най-рано през юни ще бъде направен анализ дали шоковото поскъпване на енергията, която се търгува на борсата, ще се отрази и на битовите сметки.

 

Цената на топлинната енергия няма да бъде променяна от 1 януари, защото се очаква около 4 процента да бъде увеличението на цената на природния газ за първото тримесечие на 2019 г., каза Иванов.

Той припомни, че предварителна прогноза от страна на "Булгаргаз", която е била дадена на 10 ноември, е показвала, че повишението на цената на природния газ за първото тримесечие на следващата година се очаква да бъде малко под 5%. При подобно повишение по закон цените на парното и топлата вода не се променят.

Общественият доставчик на 10 декември ще трябва да излезе с предложение каква да бъде цената на природния газ за първото тримесечие на 2019 г. и КЕВР до края на годината ще трябва да се произнесе дали одобрява направеното предложение от страна на "Булгаргаз".

Председателят на КЕВР отговори още, че в Комисията е постъпило предложение за преминаване на "Турски поток" през България, но все още не е разгледано.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...