"Фолксваген“ заедно с „Форд“ създават глобален алианс - 24novini.bg

"Фолксваген“ заедно с „Форд“ създават глобален алианс

"Фолксваген“ заедно с „Форд“ създават глобален алианс „Фолксваген“
05.12.2018 | 12:00
(1 глас)

Германският автомобилен концерн „Фолксваген“ ще формира алианс с американската автомобилна корпорация „Форд мотор къмпани“, каза ръководителят на „Фолксваген“ Херберт Дис след срещата на ръководителите на германските автомобилни гиганти с президента на САЩ Доналд Тръмп в Белия дом.

Намираме се в много напреднал стадий на преговори с корпорацията „Форд“ с цел създаването на глобален автомобилен алианс, което също така ще укрепи американската автомобилна промишленост, каза Дис.

Той е убеден, че алиансът ще позволи на „Форд“ да укрепи своите позиции в Европа. Дис отбеляза, че „Фолксваген“ в бъдеще могат да използват заводите на „Форд“ в САЩ за производството на своите леки коли. „Вероятно, ние ще използваме мощностите на „Форд“ в САЩ, за да правим автомобили за себе си“, добави той.

Германският автомобилен гигант обсъжда възможността за строителството на свой втори завод на територията на САЩ.

Автомобилните производители преговарят за потенциално сътрудничество в редица области. Според съобщението на пресслужбата на Белия дом, във вторник Тръмп се е срещнал с тримата германски автомобилни производители.

На срещата с топ мениджърите на „Фолксваген“, „Даймлер“ и BMW американският лидер е споделил вижданията си, че всички автомобилни концерни откриват свои производства в САЩ и така създават по-приятелска делова атмосфера.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...