Пощенска банка купи и Банка "Пиреос" - 24novini.bg

Пощенска банка купи и Банка "Пиреос"

Пощенска банка купи банка "Пиреос" Пощенска банка купи банка "Пиреос"
08.11.2018 | 20:00
(0 гласа)

Поредната сделка за окрупняване на банковия сектор у нас бе обявена в сряда. Юробанк - собственикът на Пощенска банка, обяви, че е приключила споразумението с Пиреос банк за придобиването на Банка Пиреос България. У нас Пиреос се занимава главно с банкиране на дребно и корпоративно банкиране. Има 70 клона и 900 служители.

 

Стойността на операцията е 75 млн. евро.

 

Към септември 2018 г. Банка Пиреос България има активи от 1.7 милиарда евро, кредитен портфейл от 820 милиона евро и депозити в размер на 1.3 милиарда евро, съобщиха от Юробанк.

Сделката ще бъде финализирана след получаване на съответните одобрения от регулаторите, като се очаква това да стане през първото тримесечие на 2019 г.

Другите две обявени големи сделки през последните години бяха покупката на ОББ от собственика на СИБанк - КВС Груп, а също и купуването на SG Експресбанк от собственика на Банка ДСК - ОТП Груп.

След покупката Пощенска банка се очаква да има пазарен дял от над 10% и ще бъде на трето място по размер на кредитния портфейл. Активите й ще бъдат на стойност над 5 милиарда, а капиталът ѝ - над 600 милиона евро.

0
0
0
s2smodern
Чуй новините
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Още информация
Нагоре...