Криминални новини, престъпления, съдебни новини - 24novini.bg
Криминални новини, престъпления, съдебни новини - 24novini.bg

24новини

"Национализирането на частен бизнес е недопустим прецедент, който ще доведе до необратими последствия за държавата, законодателната и изпълнителната власт." Това се казва в позиция на "Национална лотария" АД във връзка с внесения проект на закон за изменение на Закона за хазарта от лидера на НФСБ Валери Симеонов.

ФБР разследва как златен медальон на хан Омуртаг се е озовал в Съединените щати. България е настояла за това след като ценната находка беше изложена в аукционна фирма, предаде БНТ. Засега обаче не е ясно дали той е автентичен, дали наистина е продаден или това е трик на фирмата, и ако е продаден, на кого. Ако се окаже автентичен, може да бъде закупен и върнат в страната.

Днес в по-голямата част от страната ще бъде тихо с максимални температури между 2 и 7 градуса. Минималните температури ще са предимно между минус 4 и 1°.

След като редица знакови лица на БНТ бяха освободени напоследък, в телевизията цари страх от уволнения.

 

На 15 януари, сряда, от 10.00 ч. в Административния съд в София ще се проведе четвъртото заседание по делото на Мая Манолова за касиране на местните избори в София.

 

Лидерът на ВМРО и вицепремиер Красимир Каракачанов предложи на Коалиционния съвет днес Емил Димитров--Ревизоро да бъде новият министър на екологията, който да замени на поста Нено Димов.

 

Министерството на финансите пое нов дълг за 200 милиона лева чрез емисия от 5-годишни облигации. Среднопретеглената доходност е минус 0,11 на сто.

 

Британското кралско семейство съобщи официалната позиция относно намерението на внука на и неговата съпруга Меган да се откажат от изпълнението на задълженията си в качеството си на членове на кралското семейство. В съобщение от 6 изречения и малко над 50 думи, кралицата споменава осем пъти думата "семейство". Тя дава да се разбере, че е огорчена от решението на внука си и американската му съпруга, която остави бебето Арчи в Канада, върна се за Нова година в Англия, но после веднага замина обратно сама за Канада, при детето.

Шофьор на линейка от Пловдив е уволнен от работа, след като пусна чалга на болен пациент. Ден след това близките на пациента дошли в офиса ѝ и поискали Петьо да бъде върнат на работа, като обяснили, че той просто е изпълнил желанието на техния роднина.

 

В понеделник ще ви се наложи да проявите съчувствие в ситуация, която засяга ваши роднини или приятели. Днес мнозина от вас ще са склонни към излишна сантименталност и носталгия по миналото. Понеделник ще бъде неблагоприятен ден за разрешаване на битови или имуществени дела, тъй като този ден ще се управлява преди всичко от емоциите, а те невинаги са най-добрият съветник по подобни задачи. Понеделник вещае важна новина свързана с бебе или дете.

 

Опозицията вече анонсира четвъртия вот на недоверие към кабинета на Бойко Борисов. Поводът е водната криза, а секторът – екология. Но социалистите твърдят, че вотът е и заради некомпетентност в цялото управление.

 

Вероятно последните написани от гениалния поет и харамия Пейо Крачолов Яворов ще бъдат представени на 13 януари в родния му чирпански дом при честването на 142-та годишнина от рождението му.

 

Страница 1 от 79
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...