Нова акция. Този път срещу дървената мафия - 24novini.bg

Нова акция. Този път срещу дървената мафия

18.09.2018 | 16:01
(0 гласа)

Поредна зрелищна акция на Специализираната прокуратура се случва днес, този път срещу дървената мафия, като е арестуван и шефът на Регионалната дирекция по горите - София. 

 

Заедно с ГДБОП те извършват претърсвания в служебни помещения в дирекцията и в Държавното горско стопанство – Своге, съобщиха от службата.

 

Извършват се претърсвания в жилища в гр. София и гр. Своге, както и в база в с. Батулия, общ. Своге.

Действията на Специализираната прокуратура и ГДБОП са в рамките на разследване срещу организирана престъпна група, състояща се от длъжностни лица в Държавно горско стопанство – Своге и ръководена от директора на Регионална дирекция по горите – София. Групата е създадена с користна цел и е извършвала незаконен добив и търговия с дървен материал в периода от 2014 г. до настоящия момент.

Налице са доказателства за извършени от организираната престъпна група кражби на части от специализирана горска техника, умишлен палеж на автомобил и държане на огнестрелни оръжия, без надлежно разрешение.

Към момента са задържани ръководителят - директор на Регионална дирекция по горите – София и четирима от членовете на организираната престъпна група, сред които са директорът на Държавно горско стопанство – Своге, двама горски стражари от ДГС- Своге и още едно лице.

 

При извършеното претърсване в базата в с. Батулия, общ. Своге, стопанисвана от двама от членовете на групата са открити и незаконно държани 5 пушки и голямо количество боеприпаси.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...