Община Септември под обсада – тече спецакция за корупция - 24novini.bg

Община Септември под обсада – тече спецакция за корупция

01.02.2018 | 11:28
(0 гласа)

В момента на територията на пазарджишката община Септември се провежда акция на специализираната прокуратура. Целият град е в полицейски коли и униформени.

 

 

Претърсва се кабинетът на кмета Марин Рачев, срещу когото са повдигнати обвинения заради множество нарушения с обществени поръчки. Според прокуратурата той е ощетил обшината с 13 млн. лева.

Става въпрос за сключване на договори и възлагане на обществени поръчки в нарушение на закона. В голямата си част той работи с дружества, които са представлявани от свързани с него лица.

Говорителят на главната прокуратура Румяна Арнаудова потвърди, че акцията е по досъдебно производство за корупционно престъпление. Това е първото такова производство срещу кмет, по което прокуратурата така открито действа.

С предварително разрешение от Специализирания наказателен съд се извършват претърсвания в служебни помещения в сградата на Община Септември и в лични домове и офиси на търговски дружества, обясни Арнаудова.

Според очевидци следователи изнасят чували с документи и компютри от сградата на общината. Не се допуска влизане и излизане на хора.

Самият кмет е бил доведен от Пазарджик, където живее, в 6 сутринта.

Марин Рачев се е занимавал с бизнес, преди да стане кандидат за кмет на ГЕРБ. Още преди избора му в общината е имало петиция срещу него и предупреждения, че е замесен в престъпления. 

На обяд от прокуратурата ще дадат брифинг по случая.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...