Арестуваните надзиратели пуснали затворника 6 пъти - 24novini.bg

Арестуваните надзиратели пуснали затворника 6 пъти

Арестуваните надзиратели от варненския затвор са пускали затворника 6 пъти за 2 месеца Арестуваните надзиратели от варненския затвор са пускали затворника 6 пъти за 2 месеца
20.07.2018 | 10:01
(0 гласа)

Прокуратурата най-вероятно ще поиска постоянна мярка задържане под стража на тримата надзиратели от варненския затвор, които са пускали един от затворниците в нерегламентиран отпуск, заяви пред БНТ говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

"До арестите се стигна, след като Окръжна прокуратура във Варна беше сезирана, че се случват подобни неща. В рамките на около месец и половина - два този сигнал не само се потвърди, но и се събраха доказателства, че се извършват такива. В рамките на разследването са се извършили 6 такива неправомерни пускания от затвора", уточни Арнаудова.

Става дума за престъпник, излежаващ присъда за автокражби.

Засега няма доказателства дали надзирателите са получавали подкуп за услугата. Ако това се докаже, ще им бъдат повдигнати още обвинения, каза още тя.

Засега основните и начални обвинения към надзирателите са за престъпления по служба с цел набавяне облага за другиго, тоест за лишения от свобода.

В момента се събират доказателства дали лишеният от свобода е извършвал престъпления, докато е бил извън затвора.

"Ние го установихме с телефон в него, така че ще може да се изясни неговото движение", добави Арнаудова.

Тримата надзиратели са задържани за 72 часа.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...