Заловиха укриващия се от 6 години собственик на автобуса убиец от Ямбол - 24novini.bg

Заловиха укриващия се от 6 години собственик на автобуса убиец от Ямбол

Автобусът на Слави Славов уби 18 души до Ямбол на Спасовден през 2009 г. Автобусът на Слави Славов уби 18 души до Ямбол на Спасовден през 2009 г.
20.01.2018 | 12:04
(0 гласа)

Слави Славов, осъден на 10 години затвор и укриващ се близо 6 години от правосъдието, бе заловен в град Съединение и изпратен в затвор.

 

Той е собственик на автобуса „Чавдар“, който прегази и уби 18 души на 28 май 2009 година в местността Бакаджика. След присъдата лицето се е укривало, съобщи окръжният прокурор на Ямбол Дойчин Дойчев.

 

Той обясни, че почти 70-годишният Слави Славов е бил арестуван при рутинна полицейска проверка на 30 декември по улиците на град Съединение, Пловдивско. Катаджиите спрели колата, управлявана от Славов, а при прегледа на документите му станало ясно, че мъжът е обявен за общонационално издирване след решение на ВКС от 14 март 2012 година, с което се потвърждава наложената му от Апелативен съд-Бургас ефективна присъда.

Според прокурора мъжът е бил с истинските си лични документи, на негово име се водел и управлявания автомобил, но няма подробности къде през тези години се е укривал беглецът от правосъдието.

Инцидентът с гибелта на 18 мъже, жени и деца от 28 май е сред най-трагичните в България. Тогава по време на честването на празника Спасовден на Бакаджика край Ямбол внезапно по нанадолнището тръгва останалият без спирачки автобус „Чавдар“ на фирма "Ем Си Ай", собственост на Слави Славов и с водач 61-годишния Господин Господинов, който започва да гази насядалите по тревата хора. 16 души загиват на място, 15 са ранените, десет от тях са в тежко състояние и в последствие почиват още двама.

При делото техническите експертизи установяват, че спирачната система е била „побългарена“ с тел и петстотинкова монета като ефективността и е била едва 23на сто при нормативно изискване от 48 процента.Съдебният процес се проточи, първоначалната присъди за двамата привлечени към отговорност бяха по 13 години затвор, които Апелативният съд в Бургас намали на 10 и те бяха потвърдени от ВКС.

Веднага след това Господинов влезе в затвора и там не след дълго почина, а Славов се укри като първоначално уж влезе в болница за лечение на бъбреците, а после се изпълзна на органите на реда.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...