Стълб на EVN падна върху кола в Пловдив - 24novini.bg

Стълб на EVN падна върху кола в Пловдив

Eлектрическият стълб по чудо не уби хора в Пловдив Eлектрическият стълб по чудо не уби хора в Пловдив
07.05.2018 | 12:26
(0 гласа)

Електрически стълб падна върху автомобили в Пловдив, но не нарани човек, съобщи БНТ.

Електрически стълб е паднал и премазал автомобила снощи. Инцидентът се е случил пред жилищни кооперации. Днес екипи на електроснабдителното дружество отстраняваха повредите в останалите без ток домове.

Инцидентът е станал снощи към 19.30 на улица „Порто Лагос" в квартал Кършака. Сигналът е подаден на телефон 112 от човек, живеещ наблизо.

"Ако имаше човек, щеше го убие сигурно тук", каза очевидецът, съобщил на полицията за инцидента.

На мястото пристигат полиция, пожарна и екипи на електроразпределителното дружество, които отцепват района.

Близо три часа продължават дейностите по вдигнаето на стълба, който премазва един автомобил и удря странично друг. Собствениците са категорични, че ще търсят правата си за възстановяване на щетите.

Георги Вълчинов, който е притежател на автомобила, казва: "Да, ще имам претенции, към ЕВН евентуално, защото стълбът е техен а аз заварвам, че стълбът ми е върху колата%.

От електроразпределителното дружество потвърдиха за БНТ, че стълбът е тяхна собственост. Те са започнали проверка за причините за инцидента, но по първоначална информация паднал голям клон върху проводниците е причинил инцидента.

Относно претенциите, които собствениците на пострадалите автомобили ще предявят, от енергийното дружество заявиха, че ще бъдат разгледани.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...