Манолова: Борисов, Нинова и Карадайъ, долу ръцете от КЕВР! - 24novini.bg

Манолова: Борисов, Нинова и Карадайъ, долу ръцете от КЕВР!

Манолова призова партиите да извадят номинациите си от КЕВР и да не упражняват влияние в регулатора Манолова призова партиите да извадят номинациите си от КЕВР и да не упражняват влияние в регулатора
06.07.2020 | 18:30
(1 глас)

Долу ръцете от независимия регулатор! Дами и господа народни представители, освободете КЕВР от партийния си натиск, призова Манолова във видео-обръщение днес на живо във Фейсбук, след като стана ясно, че ГЕРБ са оттеглили предложението си за председател на КЕВР в лицето на Пламен Младеновски. Тя се обърна директон към Бойко Борисов, Корнелия Нинова и Местафа Карадайъ.

 

 

Още в средата на юни Манолова обяви, че човек с инициали П.М. ще стане шеф на КЕВР и ГЕРБ ще го изберат,

след като направят промени в закона, за да отговаря човекът на изискванията за поста. Тази сутрин депутатът и шеф на енрегийната комисия в парламента Валентин Николов от ГЕРБ обяви, че Младеновски се оттегля и процедурата започва отначало.

 

Време е за операция „чисти ръце“ по отношение на регулаторите. Борисов, Нинова и Карадайъ

да оттеглят и да не правят партийни предложения за членове на КЕВР. Да има истинско, честно състезание и прозрачност при избора на председател на КЕВР. Време е регулаторите да спрат да бъдат клонове на партийни централи, казва оше Манолова.

Днес е хубав ден за българската демокрация и за българските потребители.

ГЕРБ оттеглиха единствената кандидатура за председател на КЕВР. Този, за когото специално промениха Закона за енергетиката, тъй като той нямаше изискуемия 10-годишен професионален стаж. Те промениха закона, така че и пет години професионален опит да са достатъчни за шеф на КЕВР. От „Изправи се.БГ“ алармирахме още преди месец, когато променяха закона, че това се прави специално за П.М., припомни Манолова.

Призовавам след оттеглянето на предложението на ГЕРБ за председател на КЕВР,

депутатите от ГЕРБ, БСП и ДПС да оттеглят и другите кандидатури, защото това са партийни назначения.

Те са били в енергетиката и служат на енергийните дружества, а не на гражданите. Време е КЕВР наистина да е независим. Да се даде възможност на потребителските организации, на експертните организации, на гражданите да направят свои предложения за състава на регулатора и КЕВР наистина да е независим.

Долу ръцете от КЕВР! Дами и господа народни представители, освободете КЕВР от партийния си натиск, призова Манолова

Тя подчерта, че сред предложенията има бивш изпълнителен директор на Топлофикация, член на надзора на Топлофикация, партийни районни кметове и други лица на високи позиции, назначени от големите партии.

Партиите в парламента да сключат пакт за ненамеса в работата на независимите регулатори.

След като изберат председател и членове на КЕВР, предложени от гражданите, депутатите да изтрият телефоните им и да не им се обаждат. Да ги оставят да работят независимо и да осигуряват баланс между потребителите и дружествата. Този регулатор до момента работеше по начин, диктуван от партийните централи, в интерес на големите, на икономически силните, на енергийните дружества. Време е това да бъде прекратено, заяви председателят на „Изправи се.БГ“.

С оттеглянето на единствения кандидат за шеф на КЕВР те се опитват да избягат и от отговорността за гладните бунтове наесен.

Такива ще има заради високите сметки за ток, вода и парно. Въпреки че Борисов обеща над 40% намаление на цената на природния газ, сметките за ток, парно и вода бяха исторически най-високите през март и април, а от 1 юли хората ще плащат с 22% по-скъпо парно, с 15% по-скъпа вода, по-скъп ще е и токът. За всичко това отговорността е на независимия КЕВР, допълни тя.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...