48 заразени лекари и медици в "Пирогов" - 24novini.bg

48 заразени лекари и медици в "Пирогов"

Борисов отиде в Пиротов. Проф. Балтов съобщи, че има 48 заразени медици в болницата Борисов отиде в Пиротов. Проф. Балтов съобщи, че има 48 заразени медици в болницата
05.05.2020 | 20:00
(0 гласа)

"Тествахме 1000 души от персонала в „Пирогов“, 51 човека се оказаха положителни, след това направихме и PCR тестване". На фона на 2300 човека, работещи в „Пирогов“, сега заразени с коронавирус са 48 души".

 

 

Това каза директорът на "Пирогов" проф. Балтов.

Той уточни, че 20 от случаите са в резултат на вътрешноболнична инфекция, а 8 медици са заразени в работна среда. 20 лица са заразени в Хирургията. Това са санитари, болногледачи, кинезитерапевти.

Седем са заразените хирурзи, уточни Балтов.

Спешната болница вече разполага с модерен 48-канален ядрено-магнитен резонанс, с който могат да се извършват всякакви видове изследвания. Той е на стойност 2,5 милиона лева и е закупен със средства, отпуснати от правителството през декември 2019 г.

Лекарите разказаха на премиера Борисов, който днес отиве в болницата, за уникалните специфики на ядрено-магнитния резонанс, който към настоящия момент е най-добре окомплектованият в България.

"Много разчитаме на вас, тъй като медицината и науката трябва да ни водят в това какво правим срещу коронавируса“, обърна се министър-председателят Бойко Борисов към медиците при посещението си в „Пирогов“.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...