Лилана в запис от ареста: Има корупция в тол системата - 24novini.bg

Лилана в запис от ареста: Има корупция в тол системата

Лилана съобщи в запис от ареста, че парите от тол системата се източват от куха фирма Лилана съобщи в запис от ареста, че парите от тол системата се източват от куха фирма
05.05.2020 | 15:00
(0 гласа)

Певицата Лиляна Деянова, по-известна като ЛиЛана, разпространи изявление от ареста. Днес ще стане ясно дали Апелативният съд ще я остави в ареста.

 

 

В запис направен в предварителния арест, тя твърди, че атаката срещу нея идва заради

"дързостта да се изправи срещу корупцията в тол системата и в "Пътна полиция".

"Освен, че го направихме публично, пуснахме сигнал от 400 страници с веществени доказателства и данни, доказващи как парите на хората от винетки отиват в една куха фирма, а не в държавния бюджет", пише ЛиЛана в писмо, разпространено до медиите.

Според нея всичко се върти около фирмата й "Телетол", която представлява "20 младежи, които искаха да пуснат просто едно приложение и да продават винетки".

По думите й тя и съдружникът й - Мартин Димитров, се завърнали в България, за да създадат продукти, които да направят света по-добър.

ЛиЛана напомня, че през 2018 г. са били наградени от президента Радев заради приноса им

в създаването на приложение за подаване на сигнали за нередности. При специализирана акция на прокуратурата бяха задържани петима души. Те са обвинени в злоупотреба с евросредства.

В ареста, освен Лилана, е и нейният съдружник Мартин Димитров. Миналата седмица от офиса на певицата бяха иззети документи и апаратура.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...