Волен Сидеров влиза в ареста за 24 часа - 24novini.bg

Волен Сидеров влиза в ареста за 24 часа

Волен Сидеров е обявен за общодържавно издирване Волен Сидеров е обявен за общодържавно издирване
15.04.2020 | 16:15
(1 глас)

Волен Сидеров, общински съветник в СОС, е обявен за общодържавно издирване. Това съобщи Софийската районна прокуратура по-рано днес.

Сидеров, след редовно призоваване, в качеството му на обвиняем, не се е явил пред разследващия орган за предявяване на обвинения, за което е постановено принудителното му довеждане.

Той не бе открит на известните по делото адреси, което е наложило обявяването му днес за общодържавно издирване.

Около 13,10 ч. днсе лидерът на "Атака" Волен Сидеров все пак се яви пред органите на реда.

Той бе задържан за 24 часа и ще прекара ареста си в столичното Трето районно.

Сидеров е обвиняем за извършено престъпление по чл. 320 от НК. Обвинението е във връзка с "отправени призиви за подбуждане на обществото към нарушаване на установените в страната противоепидемиологични мерки в условията на извънредно положение.

"Става дума за призивите на Сидеров от ефира на партийната телевизия "Алфа" и чрез прессъобщение на "Атака", които гласят: "Излезте масово на Великден и докажете, че Бог е над Мутафчийски!".

Спрямо Сидеров е предявено и обвинение за това, че на 13 април "противозаконно е попречил на орган на властта да изпълни служебните си задължения, свързани с връчването на призовка за явяването му в качеството на обвиняем в СДВР" – престъпление по чл. 270, ал. 1 НК.

На лидера на "Атака" е взета мярка за неотклонение „парична гаранция” в размер на 50 000 лева, вносима в 14-дневен срок.

Отделно от вече посочените обвинения, вчера Софийската районна прокуратура се самосезира и образува второ досъдебно производство за отправяне на заплаха спрямо прокурор и разследващ полицай. В телевизионно предаване по "Алфа" Сидеров е "отправил заплахи спрямо органи на властта, с цел да ги принуди да не повдигнат горепосочените обвинения":

„Правете си сметката, тези, които сега се готвите да ми повдигнете обвинение, колко време ще живеете!" и др. подобни обвинения.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...