Кметът на Септември от ГЕРБ с окончателна присъда - 24novini.bg

Кметът на Септември от ГЕРБ с окончателна присъда

Кметът на Септември от ГЕРБ получи окончателна присъда от 2,5 години условно, там предстоят избори Кметът на Септември от ГЕРБ получи окончателна присъда от 2,5 години условно, там предстоят избори
09.04.2020 | 21:57
(0 гласа)

Окончателно Върховният касационен съд потвърди присъдата от две години и половина условно, при 4 години изпитателен срок на отстранения преди месец кмет на община Септември Марин Рачев.

 

 

Той е осъден за прикриване на данъци в особено големи размери за времето преди да стане кмет,

когато е бил едноличен търговец на горива. Марин Рачев ще трябва да изплати на НАП 115 хиляди лева плюс натрупаните лихви, като общата сума възлиза на над 300 хиляди лева.

Припомняме, че на 10 декември 2019 г. Апелативният съд в Пловдив потвърди решението на окръжния съд в Пазарджик, с което бе осъден на 2 години и 6 месеца затвор условно кметът на Община Марин Рачев. Потвърден бе и изпитателният срок от 4 години.

Присъдата му е за укриване на данъци през периода 14 февруари 2005 – 5 април 2007 година.

След решението на Върховния касационен съд днес от гражданското сдружение „Да спасим община Септември“ настояват да бъде потърсена наказателна отговорност и от съпругата на Рачев – Васка Рачева.

Адвокат Николай Баташки коментира: „В хода на делото да е констатирано от графолози, че въпросните данъчни документи вместо от бившия кмет,

са подписани от неговата жена, която той публично обяви, че ще бъде кандидат за кмет на община Септември на предстоящите през лятото избори“.

Марин Рачев бе първият разследван от специализираната прокуратура кмет в страната за безстопанствено управление на общината и злоупотреба с власт.

Срещу него се водят две специализирани съдебни дела. Преди месец Марин Рачев бе предсрочно освободен заради конфликт на интереси.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...