Пожарът в Студентски град: Огнеборска грешка или лоша техника - 24novini.bg

Пожарът в Студентски град: Огнеборска грешка или лоша техника

Засегнатите сочат като причини за значителните щети от пожара лоша техника и огнеборска грешка Засегнатите сочат като причини за значителните щети от пожара лоша техника и огнеборска грешка
30.03.2018 | 20:04
(1 глас)

Лоша техника, огнеборска грешка или подценяване на ситуацията са наложили гасенето на пожара в Студентски град снощи да продължи повече от осем часа.

Това казаха засегнати при инцидента тази вечер пред телевизионните репортери. Свидетелства на хората и собствениците на сградата за снощния пожар в блока срещу УНСС в Студентски град разкриха съвсем нови страни на драмата.

Телевизии тази вечер показаха последиците в блока, от който са изведени всички около 100 души - наематели и собственици. Сградата се нуждае от основен ремонт, въпреки че е съвсем нова, коментираха част от собствениците.

Според свидетели са горели два пожара,един след друг, в блок 25 срещу УНСС. Изсипани са над 90 тона вода, като сградата в момента е напълно неизползваема. По време на инцидента част от хората са подценили опасността.

Някои от собствениците казват, че пожарникарите също са подценили стихията. Изгасили са пожара, започнал на петия етаж в сервизно помещение, тръгнали са, и след тях огънят се е възобновил. Собственик на сградата определи това като "90 % пожарникарска грешка, която се дължи на шефовете на огнеборците", които не са организирали правилно гасенето. Така се стига до изгаряне на целия 80-метров покрив на блока.

 

 

Ново обстоятелство е твърдението на ръководителят на ДЮШ на ЦСКА Стефан Яръмов, който е бил там с футболисти от отбора, настанени в сградата. Той заяви, че пожарникарите са направили каквото могат, но техниката им била в лошо състояние - засичала, нямали пяна, стълбата им се повредила, наложило се да я ремонтират, както и да си поправят маркучите, които избивали. Мъчат се момечтата, но нямат техника, коментира той пред камерата на bitelevision.

От bTV пък съобщиха, че сигналът е подаден след задимяване в електротаблото. "Екипът, пристигайки на място, установява, че не само таблото гори, а и едно помещение в покривното пространство, в което има два бойлера”, коментира Веселин Гетов от пожарната пред bTV. Заместник-министърът на вътрешните работи поясни, че при тези обстоятелства не е можело да се гаси по-малко от осем часа, като се е наложила и евакуация на хората от съседните блокове.

Заради значителните щети в наводнените и опожарени жилища хората няма да могат да влязат в блока си поне седмица.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...