Басейновата дирекция в Пловдив шантажирала чрез разрешителните - 24novini.bg

Басейновата дирекция в Пловдив шантажирала чрез разрешителните

Бизнес-схема с шантажи чрез проверки и разрешителни организирали тримата от Басейновата дирекция в Пловдив, съдът ги остави в ареста Бизнес-схема с шантажи чрез проверки и разрешителни организирали тримата от Басейновата дирекция в Пловдив, съдът ги остави в ареста
07.03.2020 | 08:07
(1 глас)

Специализираният наказателен съд определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ на тримата обвинени за участие в организирана престъпна група,създадена с цел искане и получаване на подкупи, длъжностни престъпления и търговия с влияние в Басейнова дирекция „Източнобеломорски район“ в Пловдив.

 

 

Toва съобщиха от пресцентъра на прокуратурата. 

Директорът на дирекцията Ц.К, юрисконсултът в същата дирекция Д.Б. и общинският съветник в община Марица Г.К. бяха задържани на 28 февруари 2020 г. при действия по разследването на Специализиранатa прокуратура,съвместно с КПКОНПИ и със съдействието на ОДМВР-Пловдив и СДВР.

Те са обвинени за това, че от май 2018 г., с цел финансово облагодетелстване,

неправомерно издавали срещу подкупи разрешителни за сондажи на животновъди, а тези с нередности ги насочвали към фирма за узаконяване срещу сума от 8000 лв., вместо пазарната цена в района от 3000 лв. Според решението на нарушителя дали да ползва тази фирма или не, директорката е забавяла или забързвала подписката или е нареждала проверка, съответно е спирала проверката.

Определението на Специализирания наказателен съд по мерките за неотклонение на тримата обвиняеми не е окончателно и може да бъде обжалвано пред Апелативния специализиран наказателен съд.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...