Арестуваха общински съветник от ВМРО - 24novini.bg

Арестуваха общински съветник от ВМРО

Стефан Послийски е общинският съветник от ВМРО, арестуван в Пловдив заради схеми с Басейновата дирекция в града Стефан Послийски е общинският съветник от ВМРО, арестуван в Пловдив заради схеми с Басейновата дирекция в града
29.02.2020 | 08:01
(1 глас)

Общинският съветник и областен шеф на ВМРО Стефан Послийски е бил задържан във връзка с акцията в Басейнова дирекция – Пловдив в петък сутринта, съобщи bTV. Стефан Послийски е член на ВМРО и втори мандат общински съветник. Той е областен председател на структурата на патриотите и член на Контролния съвет на Фондация 2019.

 

 

В Общинския съвет оглавява групата на ВМРО. Общинският съветник.

Послийски е задържан като съучастник в организирана престъпна група. По всяка вероятност арестът е във връзка с разследването на злоупотреби и корупция в “Басейнова дирекция”, информира “Марица”.

Според запознати той е близък до арестуваната шефка на Басейнова дирекция в Пловдив Цветелина Кънева.

Градският лидер на ВМРО Борислав Инчев нито потвърди, нито отрече новината. Той заяви, че ще коментира след като получи официална информация. Към момента не е ясно каква е конкретната причина за задържането му.

В петък полиция влезе в сградата на дирекцията в града под тепетата.

Операцията се провежда под ръководството на главния прокурор Иван Гешев, в нея участва и Антикорупционната комисия.

Към обяд нямаше информация за задържани. От вътре обаче бяха изведени трима души. Акцията е продължение на действията на прокуратурата от предишните дни.

В понеделник беше арестувана директорката Цветелина Кънева.

Първо тя е била пусната на свобода срещу парична гаранция от 5000 лв., а в петък отново бе арестувана. Прокуратурата ще иска отстраняването ѝ от длъжност.

0
0
0
s2smodern
Харесай ни във Фейсбук

Горещи теми

Абонирай се за нашия Youtube канал
Още информация
Нагоре...